Znalosti, postoje, sebedůvěra běžné populace ve vztahu k epilepsii - Sobotková, Natálie (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá tématem znalostí, postojů a sebedůvěry běžné populace ve vztahu k epilepsii. Teoretická část práce bude věnována definování základních pojmů souvisejících s epilepsií, vymezení znalostí, postojů, sebedůvěry jak v obecné rovině, tak i v kontextu dané nemoci. Součástí teoretické práce bude přehledová studie věnující se problematice znalostí (obeznámenosti populace) a postojů k epilepsii. Úkolem praktické části bude zjistit souvislost uváděné míry znalostí, sebedůvěry a postojů ve vztahu k epilepsii u náhodně vybraných jedinců dospělé populace netrpících epilepsií. Výsledky budou diskutovány ve světle odborné literatury.
Knowledge, Attitudes and Self-confidence of the General Public in Relation to Epilepsy
Keywords: epilepsie; historie epilepsie; znalost; postoj; sebedůvěra; epilepsy; history of epilepsy; knowledge; attitude; self-confidence