Návrh podnikatelského záměru pro založení jezdecké stáje - Švecová, Renata (Jihočeská univerzita, 2022)
Tématem této diplomové práce je návrh podnikatelského záměru pro založení rodinného podniku, jezdecké stáje. Jelikož se potenciální zakladatelé aktivně věnují jezdeckému sportu a jsou vlastníky několika koní, uvažují o společném založení podniku, jehož působištěm bude areál nově vybudovaných stájí s vyšší kapacitou, které již v současné době vznikají, a mají nahradit původní, nevyhovující prostory. Náplní činnosti podniku bude zejména ustájení koní, výcvik mladých koní, prodej či zprostředkování prodeje a nákupu koní a doplňkové služby. Účelem podnikatelského záměru a cílem práce je, aby se byli zakladatelé schopni rozhodnout, na základě zpracovaných dat a vypracovaných analýz, zda podnikatelský záměr uskutečnit, případně v jakém rozsahu a formě, či stáj využívat pouze pro ustájení vlastních koní, a provozovat ji jako nevýdělečnou činnost, financovanou jinými zdroji.
Business plan draft for the establishment of an equestrian stable
Keywords: podnikatelský záměr; malé a střední podnikání; jezdectví; jezdecká stáj; rodinný podnik; marketingová strategie; finanční plán; Business plan; equestrian stable; small and medium enterprises; business; marketing strategy; financial plan; costs; profit