Pobyt v domově sv. Alžběty pro matku a dítě - Fialová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2014)
FIALOVÁ, N. Pobyt v domově sv. Alžběty pro matku a dítě. České Budějovice 2014. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Teologická fakulta. Oddělení praxe. Vedoucí práce Mgr. Helena Machulová Práce je zaměřena na matky s dětmi, které se ocitly v azylovém domě a na období, které tomuto pobytu předcházelo. Dále pojednává o jejich komplexní finanční situaci a o možnostech získání samostatného bydlení. Práce je rozdělena do několika kapitol, teoretická část pojednává o rodině a jejích poruchách, o osamělých matkách a rizicích, které je ohrožují, o azylovém domě pro matky s dětmi a poslední část se zabývá možností finanční podpory matek ze strany státu. V empirické části práce nalezneme kvalitativní výzkum, ve kterém jsou údaje o životě uživatelek azylového domu ve Veselíčku.
Stay at Saint Alžběta institute for mother and child
Keywords: rodina; poruchy rodiny; osamělá matka; azylový dům pro matky s dětmi; státní sociální dávky a dávky hmotné nouze; hospodaření s financemi; family; families disorders; lonely mothers; sylum house for mothers and children; state social benefits and material need; management of finances