Produkční schopnosti ozdobnice čínské (Miscanthus giganteus) a možnosti jejího energetického využití - Kropšová, Marie (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou obnovitelných zdrojů, biomasou a možnostmi jejího využití. Práce je zaměřena na ozdobnici čínskou (Miscanthus giganteus). Je zde popsána charakteristika rostliny, technologie pěstování, sklizeň a možné způsoby jejího využití, se zaměřením na spalování. Pozornost je zaměřena také na výnosový potenciál rostliny. Praktická část popisuje pokusy s ozdobnicí na pokusné lokalitě v Českých Budějovicích. Jsou zde zaznamenány výsledky experimentů, jejich vyhodnocení a porovnání s literaturou.
Production efficiency of Miscanthus giganteus and possibilities of energy use
Keywords: Biomasa; ozdobnice; pěstování; spalování; výnosy.; Biomass; miscanthus; cultivation; burning; yields.