Rozvoj koncentrace dětí předškolního věku pomocí pedagogického využití práce s mandalami - Náměstková, Darina (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá mandalami a jejich vlivem na koncentraci dětí předškolního věku. Je rozdělená na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývá mandalami, jejich významem co se týče barev, tvarů, jejich historií. Dále se zabývá vývojem dětí předškolního věku a jak k jejich rozvoji koncentrace přihlíží kurikulární dokumenty. Praktická část obsahuje didaktické úkoly, které byly dělané a sledované právě v mateřské škole, kde byla pozorována dětská koncentrace.
Development of Concentration in Pre-School Children by Means of Pedagogical Use of Mandalas
Keywords: Koncentrace; soustředění; mandaly; didaktické úkoly; mateřská škola; předškolní věk; rozvoj; motivace; concentration; mandalas; didactic tasks; kindergarten; preschool age; development; motivation