Využití tvořivých metod ve výuce slohu na 2. st. ZŠ - Šimková, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Téma této diplomové práce je Využití tvořivých metod ve výuce slohu na 2. stupni ZŠ. Zabývá se výzkumem stavu slohové výchovy na vybraných školách, používanými metodami. Navrhuje nová řešení, jak zábavněji vyučovat a nenásilně připoutat žáky k předmětu. Zaměřuje se zejména na výběr vhodných témat a slohových útvarů s konkrétními ukázkami, zároveň podává základní teoretické údaje.
Creative methods of essay writing at elementary school
Keywords: tvořivost; samostatnost; téma; funkční styl; creativity; independence; topic; style