Školní praxe ve firmě - porovnání stávajících a nových přístupů - Bican, Pavel (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se zabývá odborným výcvikem na střední škole a praxí ve firmě. Nejprve byl detailně zmapován stávající model výuky odborného výcviku na konkrétní střední škole, kterou byla Střední škola v Českých Velenicích. Následně byl navržen a sestaven dotazník za cílem dotazníkového šetření v němž respondenty byli žáci a absolventi dané střední školy. Dotazníkové šetření bylo zaměřeno na otázky týkající se odborného výcviku, pomůcek na odborný výcvik, projektů, praxí ve firmě a stáží. Následně byl vytvořen na základě výsledků dotazníkového šetření inovovaný model výuky, který vychází z odborné literatury a z výsledků dotazníkového šetření.
School practice in a company - comparison of current and new approaches
Keywords: odborný výcvik ve škole; praxe ve firmě; projektová výuka; dotazník; hodnocení výuky; elektrické pomůcky; stáž.; vocational training at school; professional training in a company; project-based learning; questionnaire; evaluation of teaching; electric instruments; internship.