Zaměstnanecké výhody v systému odměňování podniku - Šperlová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této práce bakalářské práce je zhodnotit způsob odměňování zaměstnanců ve vybraném podniku se zaměřením se na poskytované zaměstnanecké výhody. V úvodní části práce je představen ucelený pohled na systém odměňování pracovníků, který se skládá z peněžních odměn a zaměstnaneckých výhod nebo-li benefitů. Dále jsou jednotlivé benefity rozděleny z hlediska daňových aspektů z pohledu zaměstnavatele a zaměstnance. Obsahem praktické části je charakteristika stávajícího systému poskytování zaměstnaneckých výhod ve vybraném podniku. Poskytování výhod pro zaměstnance tohoto podniku je zhodnoceno jako velmi efektivní, na základě zjištěných údajů z ankety spokojenosti zaměstnanců a také díky získanému ocenění třetí nejlepší zaměstnavatel v České republice v roce 2008. Závěr práce je orientován na možná zlepšení, kterými se podnik může dále zabývat.
The employees' benefits in system of selected company
Keywords: zaměstnanci; motivace; benefity; daňová výhoda; sociální politika; employees; motivation; benefits; tax advantage; social policy