Holocaust očima... (Kośinski, Kertész, Grynberg, Sidon, Grosman, Lustig, Weil) - Skálová, Klára (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá interpretací prózy s tématem holokaustu. Nedílnou součástí práce je metodologická kapitola, ve které se zaměřuji na problematiku hermeneutiky a další otázky, které bylo třeba brát při zpracování zvoleného tématu v úvahu. Dále se v diplomové práci zaměřuji na popis historického kontextu, který sehrál v konečném důsledku významnou roli. Stěžejní část práce tvoří samostatná analýza vybraných děl českých i světových autorů a jejich následná komparace.
Holocaust from the Perspective of... (Kośinski, Kertész, Grynberg, Sidon, Grosman, Lustig, Weil)
Keywords: holokaust; Židé; Adolf Hitler; koncentrační tábor; motiv; smrt; holocaust; Jews; Adolf Hitler; concentration camp; motive; death