Systém hodnocení a odměňování zaměstnanců ve vybraném podniku - Leštinová, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou ohodnocením a odměňováním zaměstnanců ve firmě Lasselsberger, s.r.o a jeho praktického využití. Jsou popsány základní pojmy týkající se této problematiky, uvádí se základní zásady odměňování a metody hodnocení zaměstnanců. V práci je zahrnuto popsání současného systému ve společnosti a provedení dotazníkového šetření, jehož úkolem bylo zjistit spokojenost s ohodnoceným výkonem a také s odměňováním zaměstnanců na pracovišti. Dotazníkové šetření se také zabývalo spokojenosti se mzdou, pracovními podmínkami a motivací zaměstnanců na pracovišti. Na základě zjištěných poznatků je navrhnuto opatření, která zlepší současný stav a které by mohly v budoucnu přispět k větší spokojenosti zaměstnancům a jejich zájmu na cílech podniku. Zjištěné poznatky z dotazníkového šetření by mohli napomoct i k lepší prosperitě podniku.
Evaluation and Remuneration System in a Chosen Enterprise
Keywords: zaměstnanci; hodnocení; odměňování; motivace; mzdy; employees; evaluation; remuneration; motivation; wages