Analýza využití finančních produktů středně velkým podnikem - Kosíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Náplní této bakalářské práce bylo analyzovat oblast financování podniku a především zhodnotit využití finančních produktů středně velkým podnikem. V literární rešerši byla zmíněna oblast financování a finanční analýzy. Na úvod praktické části byla popsána finanční analýza podniku, na jejímž základě byla vyhodnocena finanční situace podniku X a také jeho srovnání s průměrem odvětví, ve kterém podnik působí. Z důvodu povahy zveřejňovaných dat si přál podnik zůstat v anonymitě, a tak je pro účely této práce označován jako podnik X. Následně byly zhodnoceny a porovnány finanční produkty, které tento podnik využívá u finančních institucí na českém trhu, s produkty nabízenými těmito institucemi v nynější době. V této oblasti došlo k porovnání a vyhodnocení nejlepších produktů, popřípadě navržení zlepšení pro podnik X vzhledem k datům, které byly hodnoceny.
The analysis of the use of financial product by medium-sized enterprise
Keywords: financování; finanční analýza; úvěr; běžný účet; financing; financial analysis; loan; current account