Pedagogická práce v komunitních centrech - Novotná, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce vypovídá o komunitních centrech, jejich fungování, zakotvení v legislativě ČR, jejich zřizovatelích a jejich historii. Vysvětluje metodu komunitní práce. Ukazuje, kdo všechno může v komunitním centru pracovat. Charakterizuje děti a mládež ve věku 6-14 let. Popisuje pedagogickou práci s dětmi a mládeží ve věku od 6-14 let a to ve dvou vybraných komunitních centrech. Přesněji v jednom komunitním centru a v jedné části komunitního centra. Srovnává jejich pedagogickou činnost.
pedagogical work in the community center
Keywords: komunitní centrum; komunitní práce; sociální práce; pedagogická práce; neorganizované děti a mládež; nízkoprahové zařízení pro děti a mládež; community centre; community work; social work; pedagogical work; unattached children and youth; issue-based youth work centres