SPOLUPRÁCE UČITELE A RODIČŮ ŽÁKŮ S NARUŠENOU KOMUNIKAČNÍ SCHOPNOSTÍ S LOGOPEDEM - Švaříčková, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá narušenou komunikační schopností u žáků v prvních třídách běžné školy, jejich příčinou vzniku, projevy, prevencí a terapií. Dále se zaměřuje na logopedii, diagnostiku poruch komunikace a na metody a formy terapie. Nejvíce je pozornost věnována spolupráci mezi učitelem, rodiči těchto žáků a klinickým logopedem. Je zjišťováno, do jaké míry je spolupráce mezi nimi naplňována.
COOPERATION TEACHERS AND PARENTS FROM PUPILS WITH DISTURBED COMMUNICATION ABILITY WITH SPEECH THERAPIST