Vliv managementu stáda prasnic na výsledky reprodukce a odchovu selat - Trojáková, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na chov prasnic, zejména na aspekty, které prvotně ovlivňují ekonomiku chovu těchto hospodářských zvířat. Základním faktorem, který ovlivňuje ekonomiku chovu prasat, je plodnost prasnic, která je však ovlivnitelná mnoha vnitřními i vnějšími faktory. Z vnitřních faktorů to je např. plemenná příslušnost, zdravotní stav, atd., z vnějších technika krmení a ustájení. Pozornost je věnována i chovu kanců a předpisům na standardy welfare zvířat. V závěru práce jsou uvedeny i základní zásady odchovu selat.
Sow herd management effects on reproduction and rearing results of piglets
Keywords: chov prasnic; reprodukce prasnic; odchov selat; sow rearing; sow reproduction; piglet rearing