Chov české slepice - Dráb, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavním významem bakalářské práce bylo v přehledné formě shromáždit informace o chovu české slepice a významu genetických zdrojů. Byla popsána historie vzniku plemene. Další částí bakalářské práce byl popis barevných rázů české slepice, ostatních podobných plemen, současný stav, užitkovost a zásady chovu. V závěru práce jsou naznačeny možné perspektivy chovu české slepice, její využití při tvorbě nosných hybridů a možnost jejího využití v ekologických chovech.
Breeding of the Czech hen
Keywords: česká slepice; genetické zdroje; Czech Hen breed; genetic resources