Směnka jako zajišťovací prostředek - Wágnerová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářskou práci jsem zaměřila na témata související s použitím zajišťovací směnky v závazkových vztazích. Přestože zákonem není dána definice směnky, jsou jím stanoveny náležitosti které musí obsahovat, aby byla platná. Smluvní vztahy, dobře zkonstruované, mohou nejenom usnadnit případné postavení účastníků před soudem, ale jsou schopny tomuto i mnohdy předejít. Ve své práci se věnuji problematice spojené se směnkou, její historií, druhy, funkcemi, formou, podstatou, právními úkony a dalšími otázkami, které se směnkou souvisejí.
Bill of Exchange as a Security Instrument
Keywords: směnka; směnečná smlouva; zajišťovací prostředek; platební nástroj; bill of exchange; security instrument; payment instrument; agreement pertaining