Protierozní opatření jako prvek ekologické stability krajiny - Morťanik, Michal (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je, v první části, zpracování literární rešerže na téma eroze, druhy eroze, protierozní opatření, trvale udržitelný rozvoj a ekologická stabilita krajiny, zejména Systém ekologické stability krajiny. V druhé části práce je zmapováno, pomocí Wischmeier - Smithovi rovnice, zasažení zájmového území katastru Lohenice, obec Koberovice vodní erozí. Jsou navržena protierozní opatření a ověřen výpočtem vliv těchto opatření na budoucí erozi.
Anti-coating measures as an ecological element country stability
Keywords: Eroze; protierozní opatření; trvale udržitelný rozvoj; stabilita krajiny; Wischmeier; Smith; Erosion; erosion control; sustainable development; landscape stability; Wischmeier; Smith