Přehled výuky genetiky na ZŠ a gymnáziích - Machová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce analyzuje současné i starší učebnice biologie z hlediska učiva genetiky. Zároveň shrnuje již vytvořené a podává nové metodické materiály k výuce genetiky.
Genetics in secondary and high school education in the Czech Republic
Keywords: výuka genetiky; učebnice biologie; hodnocení učebnic; metodické materiály; školní experimenty; didaktické hry; projektová výuka; teaching genetics; biology textbooks; textbook evaluation; methodological materials; school experiments; educational games; active learning