Fylogeografie perleťovce mokřadního (Boloria eunomia) a srovnání s podobně rozšířenými druhy - Marešová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Byla studována fylogeografie, fylogeneze a populační struktura u dvou podobně rozšířených motýlů - perleťovce mokřadního (Boloria eunomia) a perleťovce dvanáctitečného (Boloria selene). Pro rekonstrukci evolučních vztahů v rámci obou druhů a pro porovnání fylogeografických paternů byly v analýzách použity sekvence mitochondriálního genu pro COI a sekvence nukleárních genů pro Wingless a Arginine Kinasu.
Phylogeography of Boloria eunomia and comparison with similarly distributed species
Keywords: fylogeografie; populační struktura; motýli; Boloria eunomia; Boloria selene; phylogeography; population structure; butterflies; Boloria eunomia; Boloria selene