Tradice a současnost systému odborného vzdělávání příslušníků Hasičského záchranného sboru České republiky na úseku požární ochrany - Koutník, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá popisem odborného vzdělávání příslušníků HZS a strukturou vzdělávacích zařízení. Obecně popisuje vzdělávání dospělých a dále se věnuje tradici vzdělávání příslušníků HZS na úseku PO. V širší formě je popsána Vstupní příprava příslušníků, která je nezbytná pro výkon povolání hasiče a vhodnými metodami prozkoumá efektivitu tohoto vzdělávání příslušníků HZS.
The Traditional and Present system of Vocational Education of Fire Brigade Members on the Subject of Fire Protection
Keywords: Vzdělání; Vstupní příprava příslušníků; odborná příprava; praxe; Education; Entry training of members; special training; profession