Tvorba webových aplikací v jazyce DART - Čapková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je zpracování problematiky nového objektově orientovaného programovacího jazyka DART vyvíjeným společností Google. Tato open-source platforma je určena k tvorbě webových aplikací ve značkovacím jazyce HTML5. DART obsahuje ale i vlastní vývojové prostředí, knihovny, prohlížeč, který dokáže DART spustit a také překladač do jazyka JavaScript, právě jehož nedostatky se snaží odstranit a v budoucnu možná zcela nahradit. Teoretická část bude zaměřena na samotný DART. Bude popsána syntaxe, funkce, obohacení a další možnosti, které spolu s DARTem přichází, ale i problémy, které zatím nejsou vyřešeny. Bude porovnán s podobným, již zmiňovaným jazykem JavaScript, a zjištěno jaké výhody či nevýhody oproti němu přináší. V praktické části bude vytvořena sada webových aplikací naprogramovaných v tomto jazyce, které se umístí pomocí webové stránky na internet. Zhotovené aplikace budou podrobně popsány a použité způsoby řešení vysvětleny.
Creation of web applications by DART language
Keywords: Dart; HTML5; CSS3; Google; JavaScript; Dart; HTML5; CSS3; Google; JavaScript