Alokace zdrojů jako manažersko-bezpečnostní riziko na úrovni municipalit - Kudlák, Aleš; Hudáková, Mária; Urban, Rudolf (Žilinská univerzita v Žiline, Fakulta špeciálneho inžinierstva, 2017)
Článek předkládá analytický pohled na proces alokace zdrojů municipalit k řešení krizových situací v ČR. Prezentovanými daty upozorňuje na manažersko-bezpečnostní rizika v procesu alokace zdrojů. Dále podtrhuje reálnost hrozby politického ovlivňování procesu rozhodování o výši alokovaných zdrojů. Článek nabízí doporučení k vytvoření alokačních standardů na úrovni municipalitních rozpočtů. Naznačuje cestu vedoucí k eliminaci nahodilosti alokace zdrojů a k plánovanému a komplexnímu přístupu k řízení ochrany obyvatelstva.
Allocation of resources as a management-security risk in the level of municipalities
Keywords: riziko; alokace a management zdrojů; rozpočet municipalit; ochrana obyvatelstva; risk; allocation and management of resources; civil protection; municipal budget