Socialistický realismus v architektuře města Týnec nad Sázavou - Šejbl, Martin (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce Socialistický realismus v architektuře města Týnec nad Sázavou se bude zabývat tématem výstavby dělnického sídliště ve stylu socialistického realismu v 50. letech 20. století ve městě Týnec nad Sázavou. Architektura bude představena v kontextu výstavby sídlišť v období socialistického realismu v Československu, které vznikly s rozvojem průmyslových podniků a hornictví. Rovněž se dotýká současné problematiky zateplování fasády a s ní spojenou ztrátou estetických prvků budov ve vztahu k památkové péči.
Socialist Realism architecture in Týnec nad Sázavou
Keywords: Socialistický realismus; architektura; urbanismus; sídliště; stavebnictví; typizace; Týnec nad Sázavou; Chrást nad Sázavou; Ostrov; Odolena Voda; Kladno; Socialist realism; architecture; urban planning; housing development; building industry; standardization; Týnec nad Sázavou; Chrást nad Sázavou; Ostrov; Odolena Voda; Kladno