Hodnocení růstové schopnosti telat plemene hereford ve vybraných stádech masného skotu - Bartůňková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2023)
Tématem této diplomové práce je hodnocení růstové schopnosti telat ve stádech masného skotu plemene hereford. Celkem byla sledována stáda od šesti chovatelů v období od roku 2018 do roku 2021. Do hodnocení bylo zařazeno 1393 čistokrevných telat. Soubor byl vytříděn podle pohlaví, roku a měsíce narození telete, otce telete a pořadí otelení matky a byly sledovány hmotnosti telat při narození a ve 120, 210 a 365 dnech.
Assessment of the growth ability of Hereford calves in selected herds of beef cattle
Keywords: skot; hereford; růstová schopnost; telata; masný skot; cattle; Hereford; growth ability; calves; beef cattle