Metodologie snižování nadváhy a obezity u dětí staršího školního věku. - Vyskočilová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá metodologií snižování nadváhy a obezity u dětí staršího školního věku v ZŠ Lišov za pomoci intervenčního pohybového programu. V teoretické části definuje pojem starší školní věk u dětí, objasňuje základní charakteristiku pubescence, dále popisuje fyziologický vývoj a psychologické aspekty jedinců staršího školního věku. Druhá polovina teoretické části je věnována prevalenci a charakteristice nadváhy a obezity u dětí staršího školního věku, popisuje příčiny a důsledky obezity a také možnosti prevence. Praktická část práce spočívá v sestavení a realizaci intervenčního pohybového programu a statistickém vyhodnocení účinků tohoto programu v praxi.
Methodology of reducing overweight and obesity by the older school aged children.
Keywords: Intervenční pohybový program; starší školní věk; nadváha; obezita; zdraví; Interventional motion program; older school age; overweight; obesity; health