Analýza délky pracovních cyklů u nakladačů při rozdílných variantách ložných operací. - Matys, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce na téma Analýza délky pracovních cyklů u nakladačů při rozdílných variantách ložných operací se v první obecné části zabývá analýzou prováděných prací nakladačů na stavbě. Jsou zde stanoveny faktory, které ovlivňují výkonnost nakladačů při provádění pracovních operací, a také analýza pracovních nástrojů nakladačů a analýza technických parametrů nakladačů s vazbou na velikostní kategorii. V druhé části se práce zabývá vyhodnocením výsledků sběru dat pro stanovení skutečných časů pracovních cyklů nakladačů v závislosti na prováděných pracích. Součástí práce je i stanovení skutečné výkonnosti nakladačů v závislosti na prováděných pracovních operacích. Na závěr jsou stanoveny návrhy pro optimální využití strojů na stavbě.
Lenght analysis of the work cycles at the loaders by different variant of the loading operations.
Keywords: Zemní práce; nakladač; pracovní nástroj nakladače; pracovní cyklus nakladače; skutečná výkonnost nakladače; Ground works; loaders; working tool of loader; work cycle of loader; real efficiency of loader