Analýza manipulačních prostředků a zařízení pro realizaci ložných operací v zemědělství - Šafránková, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce je provedení analýzy manipulačních prostředků a zařízení pro realizaci ložných operací v zemědělství, a stanovení návrhů a zásad pro optimální využití používaných manipulačních prostředků a zařízení. Součástí literárního přehledu této práce je charakteristika zemědělských materiálů, ložných operací a dopravy v zemědělství, přehled používaných manipulačních prostředků a zařízení pro realizaci těchto operací. Další část práce je zaměřena na výběr moderních manipulačních prostředků a zařízení (tuzemských i zahraničních výrobců) dostupných na trhu v současné době, a vymezení faktorů ovlivňujících volbu výběru použití manipulačních prostředků a zařízení pro ložné operace v zemědělských podnicích. Součástí analýzy je sběr dat na konkrétní zemědělské farmě a přehled ložných operací v zemědělství s vazbou na vhodné manipulační prostředky a zařízení, dále pak stávající používané manipulační prostředky a zařízení a návrh optimalizace.
Analysis of handling equipment and device for realization of loading operations in agriculture
Keywords: manipulace s materiálem v zemědělství; manipulační prostředek; manipulační zařízení; nakládka; vykládka; material handling in agriculture; handling equipment; handling device; loading; unloading