Hledání harmonie ve výtvarném projevu - Boudová, Julie (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce je poznání východního umění feng-šuej, vybrání konkrétní části a jeho následné uvedení do praxe na Základní umělecké škole. Zabývá se "Teorií pěti prvků", neboli pěti živly, kterými jsou oheň, země, kov, voda a dřevo. Teoretická část popisuje teorii feng-šuej a krátkou historii východního umění. Základy výtvarné výchovy a jednotlivé druhy výtvarné tvorby, zejména tvorbu prostorovou a akční. Praktická část je záznamem výuky ze Základní umělecké školy, tedy uvedení tématu do školní praxe.
Search for harmony in artistic expression
Keywords: feng-šuej; harmonie; živly; vítr; voda; oheň; kov; země; dřevo; prostorová tvorba; akční tvorba; feng-šuej; harmony; elements; wind; water; fire; metal; earth; wood; spatial art; action art