Podmínky vzniku obchodních společností v RF a ČR - Horáková, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Úkolem této bakalářské práce je nastínit alespoň základní náležitosti zakládání nejčastějších forem podnikání. Nejprve se bude jednat o podmínky vzniku společnosti s ručením omezeným a akciové společnosti, a to jak v České republice, tak v Ruské federaci. Tato práce se v krátkosti zaměří také na podmínky obchodního zastoupení a pobočky. Další část práce se bude zajímat o prosperitu jednotlivých odvětví a regionů, vytvoří základní přehled daní v Ruské federaci a pronikne do čísel jednotlivých příjmů. Poslední téma této práce bude orientováno na více praktickou část, která by měla upozornit na základní rysy obchodního jednání s ruskými partnery.
Conditions of establishing of companies in Russia and the Czech Republic
Keywords: forma podnikání; společnost s ručením omezeným; akciová společnost; obchodní zastoupení; pobočka; odvětví; daň; příjmy; jednání.; forms of enterpreneuring; Limited Liability Company; joint-stock company; dealership; branch; sector; tax; income; negotiation.