Analýza rozdojování u plemenic skotu - Didiová, Marie (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem bakalářské práce bylo porovnání výsledků období rozdojování dojnic Holštýnského a Českého strakatého skotu chovaných ve stejných podmínkách ve vztahu k ukazatelům reprodukce. Hodnocení probíhalo z kontroly užitkovosti dojnic v družstvu ZD Mojné v jižních Čechách, nedaleko Českého Krumlova.
Analysis of the increasing milk capacity in dairy cattle
Keywords: skot; Holštýnský skot; Český strakatý skot; mléčná užitkovost; reprodukční ukazatele; cattle; Holstein cattle; Czech Pied cattle; milk yield; reproduction indicators