Ekonomie u scholastiků v Salamance - Bedrlík, Jiří (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá výkladem ekonomického myšlení Salamanské školy. V první kapitole je výklad děl vybraných představitelů předchozí tradice. Ve druhé kapitole jsou představena díla vybraných autorů Salamanské školy ohledně teorie hodnoty. Třetí kapitola se zabývá měnovým trhem a otázkou jestli se jedná o lichvu. V ní jsou také představeny díla vybraných autorů Salamanské školy. Čtvrtá kapitola je věnována vlastnictví a pátá veřejným financím.
Economy of Salamanca School
Keywords: Scholastika; druhá scholastika; spravedlivá cena; podnikatelská etika; křesťanská filozofie; Scholasticism; Second scholasticism; Just price; Business ethics; Christian philosophy