Choceňská mluva ve třech generacích - Černá, Marie (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této dialektologické bakalářské práce je zjistit, zda se v běžné mluvě obyvatel Chocně objevují charakteristické rysy nářečí severovýchodočeské podskupiny. Práce je rozdělena na dvě části, a je uvedena částí teoretickou. Část praktická se věnuje rozboru promluv, jež je proveden na základě nahrávek příslušníků tří generací (staré, střední a nejstarší). Tento nahraný materiál jsem rozebrala z hlediska fonetického, morfologického, syntaktického a lexikálního.
Specific language in region Choceň in three generations