Vliv podnikové kultury na zaměstnance a zákazníky - Šuster, Filip (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce bylo analyzovat podnikovou kulturu vybraného podniku a určit, jaký má vliv na své zaměstnance a zákazníky. Pro každou z těchto skupin byl vytvořen dotazník schopný tento vliv analyzovat na celkové úrovni, na úrovni subkultur a na úrovni faktorů, které tyto subkultury ovlivňují. Z provedené analýzy podnikové kultury je patrná stabilita, udržitelnost a současné správné směřování. Při hlubším zkoumání jednotlivých skupin zaměstnanců a zákazníků se však projevuje určitý prostor pro zlepšení.
A corporate culture and its influence on employees and customers
Keywords: Kultura; organizační kultura; podniková kultura; zákazník; zaměstnanec; řízení podniku; řízení lidských zdrojů.; Culture; organizational culture; corporate culture; customer; employee; management; human resource management.