Názvy smluv a smluvních stran v ruštině a češtině - Hrušková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2010)
40 stran, úvod, 3 hlavní kapitoly, závěr, resumé, seznam zdrojů a použité literatury. Bakalářská práce obsahuje ruské názvy smluv, jejich definice z ruských zákoníků a názvy smluvních stran, které tyto smlouvy uzavírají. K tomu jsou přiřazeny české ekvivalenty názvů a definice podle českých zákoníků. Poslední kapitola obsahuje stručnou analýzu názvů.
Titles of contracts and contractors in Russian and Czech language
Keywords: smlouvy; smluvní strany; definice smluv; zákoníky; ruština; čeština; analýza názvů; contracts; contractors; definitions; codes; russian language; czech language; analysis of titles