Práce se sebevražedným jedincem v přímém kontaktu - Tišl, Bořivoj (Jihočeská univerzita, 2008)
Sebevražedné jednání je rozšířenější a závažnější problém, než si většina běžné populace představuje. Člověk, který přemýšlí o sebevraždě a nakonec ji spáchá, má veliký problém a sebevražda se mu zdá jako jediné a nejlepší řešení. Pravděpodobně nejbolestivější na sebevraždě je ta okolnost, že je velmi obtížné jejím důvodům porozumět. Zanechává za sebou stovky otázek, ale žádné odpovědi.
Work with a suicidal individual in direct contact
Keywords: Mýty o sebevraždách; Náročné životní situace; Sebevražda; Sebevražedný jedinec; Suicidální pokus; Typy sebevražd; Suicide; Suicidal attempt; Suicidal person; Types of suicide; Suicidal myths; Demanding life situations