Rituály v alternativních mateřských školách - Hrubá, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá využíváním rituálů v alternativních mateřských školách. Teoretická část je zaměřena na objasnění pojmu rituál a jeho prospěšnost pro dítě předškolního věku. Dále je zde vymezen pojem alternativa a seznámení s programy alternativních mateřských škol. Praktická část obsahuje záznamy z průběhu dne v alternativních MŠ se zaměřením na rituály. Pro výzkum byla zvolena metoda přímého pozorování a rozhovory s učiteli z alternativních mateřských škol. Pro názornost je praktická část doplněna o texty rituálů posbíraných během výzkumu.
Rituals at Alternative Nursery Schools
Keywords: rituál; alternativa; alternativní mateřská škola; učitel; ritual; alternative; alternative nursery school; teacher