"Nichts als Gespenster" Judith Hermann. Srovnání knižní a filmové podoby./Judith Hermanns "Nichts als Gespenster". Ein Vergleich zwischen Buch und der Verfilmung "Nichts als Gespenster". - Soudková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2012)
Téma této bakalářské práce zní "Nichts als Gespenster" Judith Hermann. Srovnání knižní a filmové podoby. V jedné části bakalářské práce je analyzována povídková kniha Nichts als Gespenster od Judith Hermann. Další část se zabývá filmovou verzí. Tato část začíná teorií k filmové analýze. Kniha Nichts als Gespenster je zde srovnávána se stejnojmenným filmem. Zvláštní pozornost je věnována přesnosti filmového zpracování a vztahům mezi hlavními postavami.
Judith Hermann´s "Nichts als Gespenster". A comparison between the book and its film version.
Keywords: literarische Analyse; Analyse der Verfilmung; Vergleich; Sinn des Lebens; Suche nach der Liebe; zwischenmenschliche Beziehungen; Probleme in den Beziehungen; literary analysis; film analysis; comparison; sense of life; looking for love; interpersonal relationships; relationship problems