Příjmení, jména po chalupě a přezdívky v obci Čenkov - Sudová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se koncentruje na lingvistickou analýzu oficiálních a neoficiálních jmen osob v Čenkově u Malšic. Předmětem zkoumání jsou příjmení, jména po chalupě a přezdívky ve jmenované obci. Příjmení jsem získala ze soupisu obyvatel, jména po chalupě a přezdívky za užití dotazníků a rozhovorů. Klasifikace i analýza tohoto antroponomastického materiálu jsou vypracovány na základě studia odborné literatury a tradičních klasifikačních postupů. Cílem práce je vytvořit přehled o typech příjmení, jmen po chalupě, přezdívek a přispět k onomastice vesnice Čenkov u Malšic.
Family Names, inherited Names and Nicknames in the village Čenkov
Keywords: Onomastika; příjmení; jména po chalupách; přezdívky; onomastics; surnames; name after residence; nicknames