Specifika utváření vztahu dítěte k přechodovému objektu - Třísková, Kristina (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá tématem specifika utváření vztahu dítěte k přechodovému objektu. Vlastním cílem práce je popsat a analyzovat, jak se vztah dítěte k přechodovému objektu utváří. Teoretická část popisuje problematiku přechodových jevů a objektů s důrazem na citovou vazbu, kterou si dítě k tomuto předmětu utváří. Zaměřuje se také na zdroj primární vazby a attachment, jakožto významné činitele během utváření této vazby. Praktická část je tvořena v kvalitativním designu a pro získání dat využívá hloubkových rozhovorů s učitelkami v mateřské škole a s rodiči dětí.
Specifications of creating of child's relationship to a transitional object
Keywords: přechodový objekt; primární a sekundární přechodový objekt; přechodové rituály; attachment; role matky; vazba na primárního pečovatele; transitional object; primary and secondary object; transitional rituals; attachment; mother's role; bond to primary caregiver