Fyzická a mentální připravenost policistů při výběrovém řízení na zásahovou jednotku - Kraus, Patrik (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá celkovou připraveností policistů při výběrovém řízení na zásahovou jednotku. V teoretické části je popsána zásahová jednotka, její specializace a výběrové řízení k této jednotce. Dále je v teoretické části rozebrána fyzická a psychická připravenost na výběrové řízení. Teoretická část fyzické připravenosti se zabývá dovednostmi, se kterými policisté při výběrovém řízení mohou setkat. Je zde rozebrána síla, rychlost, vytrvalost, pohyblivost i kondiční příprava a koordinace. Psychická připravenost poukazuje na důležité aspekty výběrového řízení jako jsou reakce na stres, zvládání strachu a pozornost, dále je zde rozepsána i příprava na psychickou zátěž díky imaginaci a mentálnímu tréninku.
Physical and mental readiness of police officers in the selection process for the police intervention unit.
Keywords: Zásahová jednotka; výběrové řízení; fyzická připravenost; psychická připravenost.; Police intervention unit; selection process; physical nad mental preparedness.