Vývoj územního plánování vybrané lokality - Vejbor, Matěj (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá územním plánováním, jeho legislativou a procesem. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je objasněno, co znamená územní plánování a jaké jsou cíle a nástroje územního plánování. Za použití citace zákonů jsou jasně vysvětleny důležité pojmy užívané v územním plánování včetně trvale udržitelného rozvoje území a jeho souvisejících dokumentů. Dále jsou popsány formy územního plánování. V praktické části práce je popisován vývoj územního plánování v obci Kunžak jednotlivých územních plánu v dané období a jejich zhodnocení.
Development of urban planning in the selected location
Keywords: územní plánování; stavební zákon; udržitelný rozvoj; krajinný ráz; Kunžak; spatial planning; building law; sustainable development; landscape character; Kunžak