Udržitelná móda jako součást cirkulární ekonomiky - Pudivítrová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá environmentálními dopady módního průmyslu a jejich zmírněním pomocí uplatňování udržitelných a cirkulárních principů. Objasňuje základní terminologii v oblasti udržitelné módy a analyzuje postoj českých spotřebitelů k tomuto druhu módního zboží na základě dat z vlastního průzkumu. Dále zkoumá, do jaké míry jsou cirkulární principy součástí výrobních postupů u českých výrobců módy.
Sustainable fashion as part of the circular economy
Keywords: udržitelná móda; cirkulární ekonomika; fast fashion; upcycling; greenwashing; fashion marketing; sustainability; sustainable fashion; circular economy; fast fashion; upcycling; greenwashing