K otázce antroponym - Kantnerová, Dana (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá obecnými otázkami lingvistické disciplíny onomatologie. Je členěna do tří částí. Teoretický oddíl se zabývá onomastikou jako vědní disciplínou, její historií a osobnostmi, základním dělením. Ve druhé části se věnuje ženským a mužským jménům, která mají v České republice nejvíce nositelů. Objasnění jejich původu a významu. Ve třetí části porovnává jména novorozenců v období let 2002 - 2012. I u nich objasňuje význam a původ. Využívá dat získaných Českým statistickým úřadem.
To the Issue Anthroponyms
Keywords: onomastika; proprium; antroponymum; rodné jméno; onomastica; proprium; antroponymum; first name