Spotřebitelské testy v rámci České republiky - Salák, Hynek (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit realizaci, ale také povědomí českých spotřebitelů o spotřebitelských testech v rámci České republice. Dílčími cíli je zjisti povědomí a přehled o spotřebitelských organizacích, testech, ale také médiích, které je vydávají. Důležité je také zjistit, zda testům spotřebitelé důvěřují, zda zjišťují jejich nezávislost a jak moc je ovlivňují při rozhodování o nákupu daného zboží nebo služby. Bakalářská práce na téma Spotřebitelské testy v rámci České republiky popisuje a hodnotí současnou situaci v rámci ochrany spotřebitele v ČR a spotřebitelské testování výrobků či služeb, přehled spotřebitelů o této problematice, důvěryhodnost testů a jejich dopad na nákupní rozhodování.
Consumer testing in the Czech Republic
Keywords: spotřebitelské testy; ochrana spotřebitele; spotřebitelské organizace; spotřebitel; consumer testing; consumer protection; consumer organization; consumer; customer