Integrace dětí různých národností v prostředí ZŠ - Cvetinová, Simona (Jihočeská univerzita, 2022)
Stěžejním tématem této bakalářské práce je integrace dětí v prostředí běžné základní školy. Cílem práce je poskytnutí základní terminologie, co se integrace týče. Dále tato práce seznamuje s informacemi o problematice začleňování dětí do základních škol. Teoretická část bude rozdělena do několika tematických okruhů. V praktické části budou představeny výsledky kvalitativního výzkumného šetření. Zvolenou metodou sběru dat bude polostrukturovaný rozhovor. Práce vychází z dostupné literatury, internetových zdrojů a z výsledků kvantitativního výzkumu.
Integration of children with different nationality in elementary school
Keywords: integrace; inkluze; základní škola; migrace; cizinec; pedagog; integration; iclusion; primary school; migration; foreigner; pedagogue