Škůdci rychlených okurek a rajčat - informační a výukový systém - Doul, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na zhotovení elektronické verze informačního systému o škůdcích skleníkových plodin - plodové zeleniny, konkrétně rychlených okurek a rajčat. Cílem diplomové práce je vyhotovit daný informační systém s rozdělením škůdců podle druhu plodiny, dle místa poškození a integrovaným vyhledáváním škůdců dle českého či latinského názvu, případně informací o škůdcích, bioagens. Systém bude obsahovat podrobné informace o jednotlivých škůdcích, jejich bionomii, rozšíření, ochraně proti nim včetně biologické ochrany. Součástí informačního systému bude velké množství fotografií, ať už samotných škůdců, biologických preparátů nebo poškozených rostlin se zjevnými symptomy (příznaky).
Pests of greenhouse cucumbers and tomatoes - informative and educational database
Keywords: rajče; okurka; škůdci; bioagens; ochrana rostlin; biologická ochrana; chemická ochrana; nepřímá ochrana; rostlinolékařství; symptom; příznak; cucumber; tomato; pests; plant protection; bioagens; symptom; plant; biological protection; chemical protection; precaution