Analýza vlivu fyzické aktivity na zdravotní stav diabetiků I. typu na vybraném vzorku účastníků letního tábora diabetiků ve věku 11-15 let - Staněk, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání diabetických dětí z hlediska zdravotního stavu, fyzické zdatnosti a dalších aspektů, které souvisí s diabetem. Cílem práce je zjistit, jak jsou diabetici fyzicky zdatní, jak sport působí na jejich kompenzaci diabetu a jak rychle se jim při nebo po sportu mění glykémie. Také se zaměřuje na rozdíl mezi trénovanými diabetiky a netrénovanými diabetiky.
Analysis of the influence of physical activity on the health status of type I diabetics on a selected sample of participants of the summer camp of diabetics aged 11-15 years
Keywords: Diabetes; glykémie; glykovaný hemoglobin; Cooperův test; test akční rychlosti; test síly; vytrvalostní test; Diabetes; glycemia; glycated hemoglobin; Cooper test; action rate test; strength test; endurance test