Děti, mládež a užívání Facebooku - Marvanová, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se věnuje vztahu dětí a mládeže k sociální síti Facebook. Snaží se zjistit, zda-li děti a mládež ve svém volném čase využívá Facebook a zda-li si uvědomují rizika spojená s jeho využíváním. Práce je rozdělena na teoretickou část a část výzkumnou. V teoretické části jsou vymezeny pojmy děti a mládež, volný čas, internet, kyberšikana, virtuální svět a virtuální identita a v neposlední řadě Facebook. Také jsou zde popsána rizika, která internet (Facebook) může přinášet při jeho využívání. Praktická část se zabývá výzkumným šetřením. Výsledkem výzkumu je interpretace trávení volného času dětí na Facebooku a rizika, které se mohou vyskytovat při jeho využívání,
Children, youth and use of Facebook
Keywords: Děti; mládež; volný čas; internet; rizika internetu; kyberšikana; virtuální svět; virtuální realita; virtuální identita; virtuální prostředí; Facebook; Childeren; teen-agers; leisure time; internet; internet risks; cyber-bullying; virtual world; virtual reality; virtual identity; virtual environments; Facebook