Návrh souboru strojních zařízení pro komplexní řešení údržby zeleně ve vybrané obci - Kadlec, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá návrhem vhodných strojních zařízení, která vytvoří kompletní funkční soubor mechanizace pro zajištění údržby zeleně ve vybrané obci. V první části jsou analyzovány činnosti, které jsou při péči o komunální zeleň prováděny. Další část obecně seznamuje s používanými strojními zařízeními a jejich pracovními adaptéry, jimiž lze tyto činnosti zajistit. V poslední části je zpracována analýza prací prováděných v rámci údržby veřejné zeleně v obci Sedlec-Prčice a v závislosti na této analýze je vytvořen návrh konkrétních strojů z aktuálních nabídek výrobců zahradní, komunální a dopravní techniky.
The design set of machinery for a comprehensive solution to the maintenance of greenery in the selected village
Keywords: Údržba; veřejná zeleň; strojní zařízení; pracovní adaptér; Maintenance; public green area; maintenance of machinery; working adapter