Porovnání tvorby výnosu a kvality jarní pšenice - Dvořák, František (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývala tvorbou výnosu a kvalitou jarní pšenice. Pro tento účel byly vybrány 3 odrůdy jarní pšenice (Kabot, Alicia a Registana) a založen maloparcelkový pokus na pozemcích Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Sledované ukazatele byly počet rostlin na m2, počet odnoží na m2, počet klasů na m2, počet zrn v klasu, HTS, výnos jednotlivých odrůd, obsah dusíkatých látek a sedimentační index.
Yield formation and quality of spring wheat
Keywords: pšenice jarní; tvorba výnosu; kvalita; spring wheat; yield; quality